Video

Enkelt att dricka sprit och vin på systemet

Ingen inne på systembolaget reagerade när STHLM panda stod med öppnad spritflaska och drack.

Youtube Humorkanalen STHLM Panda filmar folks reaktioner inne på systembolaget när de går in med öppnade sprit- och vinflaskor och dricker ur.

– Vad vi förväntade oss var att vi skulle bli utslängda på direkten samt att vakterna som befinner sig inne i butiken skulle ha koll på konsumenterna. Det visade sig att vi kunde stå och hålla på länge innan någon kom fram och sa till. Flertalet kunder låtsades som att de inte såg eller förstod vad vi höll på med och ignorerade oss.

STHLM Panda hade innan de klev in på bolaget förberett tomma sprit- och vinflaskor med vatten som de tog med sig in på bolaget. Men det var inte kunderna, vakterna eller personalen på systembolaget medvetna om.

– Vi berättade efter en stund för personerna som blev involverade att vi hade förberett flaskor med vatten och tagit med dem in i butiken. När vi sa det så fick vi reda på att personerna inte hade trott sina ögon när de såg oss stå och dricka direkt ur flaskorna. En vakt berättade för oss att det ibland händer att personer dricker inne i butiken men att det oftast är personer som har uppenbara alkoholproblem som kan tjuvdricka en öl bakom någon hylla.

– När vi lämnade butiken med sprit- och vinflaskor så berättade vi samtidigt som vi gick ut för personerna i kassan att dessa flaskors innehåll endast var vatten. Om vi hade velat så hade vi kunnat öppnat riktiga flaskor och även tagit med oss dem hem.

Delad glädje är dubbel glädje :Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *